Karma: co to je a jak funguje v praxi – úvod

Přeskočit úvod a přejít na jednotlivé díly seriálu

S výrazem „karma“ se v průběhu života setkal asi každý z vás. Jen pro jistotu – nemám teď na mysli průtokový ohřívač vody, ačkoliv ten je nepopiratelně také důležitou součástí životů nás všech 🙂 Mluvím o významu duchovním, kdy se slovo karma používá jako výraz pro zákon příčiny a následku.

Tento zákon, jednoduše řečeno, zajišťuje, že každá akce vyvolá reakci – neboli, že všechno, co se děje, má někde svůj původ (a důvod). Nic se tedy neděje bezdůvodně, nic není náhoda.

Proč každá akce vyvolává reakci? Je to proto, že vše ve vesmíru (i my) je tvořeno výhradně energií, a logicky cokoliv se stane, má svůj vliv dál. Můžeme si to představit jako vodu – cokoliv se stane (příčina), vytvoří vlny (následek), do vody jednoduše nemůžeme „plácnout“ tak, aby se hladina vůbec nepohnula.

Cíl: učit se a zlepšovat

Zákon příčiny a následku tady není proto, aby nás trestal, nebo nám „házel klacky pod nohy“, ale proto, abychom pochopili naše předchozí chování, abychom zjistili, co jsme svým chováním způsobili druhým (jak se cítili) a z toho všeho si vzali ponaučení. Zkušenost je totiž nepřenositelná – můžeme druhým stokrát říkat, co by neměli dělat, ale dokud si to každý nevyzkouší sám… Je to jak ono dítě, které nevěří, že je plotýnka horká, dokud si nesáhne a nespálí se.

Karma je jedním z hlavních důvodů, proč se duše opakovaně na zemi vrací (rodí) – a totiž, aby si vyřešili svou karmu z předchozích životů. Možností, jak si „zamotat“ karmu je spousta – např. jakmile se s někým rozhádáte „na nože“ a neusmíříte se, jakmile někoho zabijete, jakmile někomu hodně ublížíte, jakmile si vezmete život… Prostě kdykoliv někomu neodpustíte. Nebo kdykoliv nezvládnete zadanou lekci, jíž jste měli projít. V takovém případě se musíte po čase vrátit zpět na Zemi a celou situaci si zopakovat. S tou stejnou duší. A to až do té doby, dokud dotyčnému neodpustíte (nebo on neodpustí vám), případně dokud se nepoučíte (nepochopíte lekci) – prostě dokud celou situaci nezvládnete. Pak je lekce ukončena a člověk může jít dál. Ve škole taky nemůžeme postoupit dál, dokud se látku nenaučíme.

Smyslem života totiž je učit se, nejen „opravovat“, ale rozvíjet se, zlepšovat se, posouvat se dál, na vyšší úroveň.

Smysl tohoto seriálu

Rozhodl jsem se proto vytvořit takový malý seriál, v němž uvedu pár příkladů z praxe. Vše, o čem budu psát, bude tedy skutečné, všechno budou příběhy lidí (duší), kteří (které) si musely „odpracovat“ svou karmu. Na těchto příkladech velice dobře uvidíte, jak karma funguje, a zároveň možná někteří najdete alespoň částečné vysvětlení toho, proč se zrovna ve vašem životě odehrálo to, co se odehrálo.

Tento seriál uvádím úmyslně, má to svůj důvod, který prozradím až na konci tohoto seriálu.
Pozn.: Všechny příběhy jsem převzal od Dolores Cannon. Pokud ji neznáte, podívejte se sem na krátké info o této podle mě nejzajímavější osobě 20. a posléze i 21. století.

Jednotlivé díly seriálu

Karma: co to je a jak funguje v praxi I – Carol (sobectví)

Karma: co to je a jak funguje v praxi II – Násilí na dětech / zneužívání dětí

Karma: co to je a jak funguje v praxi III – Nehody / handicap

Karma: co to je a jak funguje v praxi IV – Sebevražda

Karma: co to je a jak funguje v praxi V – Nemoci

Karma: co to je a jak funguje v praxi VI – Nemoci II

Karma: co to je a jak funguje v praxi VII – Nemoci III

Karma: co to je a jak funguje v praxi VIII – Vraždy

Karma: co to je a jak funguje v praxi IX – Duše nikdy neumírá

Karma: co to je a jak funguje v praxi X – Závěr

Zanechte komentář