Karma: co to je a jak funguje v praxi VIII: Vraždy

<< Přejít zpět na obsah seriálu

Poznámka na začátek: všechny příběhy byly získány od osob během jejich terapií, kdy byly v hluboké hypnóze – tranzu, tedy ve stavu, kdy je „odpojeno“ vědomí a je tak možné komunikovat s podvědomím – lidskou duší.


Vraždy

Příběhy jsou jako vždy spletité – jako sám život. Snažil jsem se je vyložit tak, abyste vy, čtenáři, pochopili souslednost a vliv karmy. Pokud vám něco nebude jasné, zanechte prosím komentář pod článkem.

Problém se synem

K Dolores přišla žena, která měla problémy se svým nejstarším synem. Než se syn narodil, plánovala žena původně potrat (byla sama), nakonec si to ale rozmyslela. Po synově narození ale měla pocit, že ji syn ohrožuje a zastrašuje. Myslela si, že je to tím, že ho původně chtěla potratit.
Žádný terapeut ženě nedokázal pomoct (mimochodem žena je zdravotní sestra a má doktorát z psychologie).

Během terapie se žena přenesla do minulého života, kde byla mužem – vrahem. Viděla se, jak jako muž škrtí jiného muže, protože spal s její (jeho) nevěrnou ženou. Onen muž, kterého žena škrtila, byl v současnosti právě její nejstarší syn. Nutno dodat, že ho žena v minulém životě skutečně uškrtila a byla vsazena do vězení, kde zemřela.

Mimochodem – ona nevěrná žena byla v současném životě její matka, s níž nijak zvlášť nevycházela.

S tím je spojena ještě jedna drobnost: v současném životě má žena odpor k alkoholu. Při terapii si vybavila, že alkohol hrál při oné situaci (škrcení) velkou roli (buď byli všichni podnapilí, nebo pil jen někdo, každopádně byl vzduch prosycený alkoholem).

Všichni zúčastnění se tak v tomto životě „sešli“, aby vyřešili svou negativní karmu. Až díky rozpoznání příčiny mohla žena odpustit všem ostatním i sobě a „očistit“ trochu svou karmu.

Způsobů, jak splatit karmu je nespočet – určitě to ale NENÍ další vražda. Ta jen nabaluje další negativní karmu. Naopak cesta, jak z toho ven, je za pomoci lásky a oddanosti. Tzv. měkká cesta.
Například vrah se v dalším životě bude muset o svou oběť starat. Bude jí muset obětovat celý pozemský život a nebude tak moct žít podle svého. Forem je vícero: postižené dítě, nesamostatný rodič atd. Tahle forma je daleko chytřejší, než klasické „oko za oko“.

Při smrti ve válce dojde samozřejmě k mnoha úmrtím, a splacení každé karmy by zabralo spoustu času. Proto se podmínky opakují (válka), kde ale vrazi již nezabíjejí, ale pomáhají obětím. Případně si sami zažijí, jaké to je, když jejich milované a blízké někdo zabije.
Na otázky typu „Proč taková nespravedlnost? Proč někdo tak hodný přišel o život?“ už tak možná příště budete nahlížet v trochu odlišné perspektivě.


Doufám, že jste se neztratili, každý takovýto příběh je totiž velice zajímavý. Navíc by vám měl pomoct lépe pochopit, co to karma je, proč tu je a jak složité a propletené všechno ve výsledku bývá.
Pokud vás příběhy zaujaly, můžete se těšit na další. Máte-li k tématu nějaký dotaz, napište ho prosím do komentářů níž.

Zanechte komentář