Zvěrokruh a tarot: Beran

Beran

Následující článek si neklade za cíl kompletní analýzu tohoto znamení. Snahou je ukázat vám čtenářům, že zvěrokruh a tarot mají společného víc, než byste si možná mysleli. Vykladači tarotu tyto informace samozřejmě znají a pracují s nimi. Pokud tarot berete jen jako zábavu, možná budete po přečtení článku překvapeni.
Dané informace a charakteristiky berte jen jako základní, do hry totiž samozřejmě vstupuje mnohem více faktorů, než jen znamení zvěrokruhu.

Zajímá vás rozbor vašeho data narození? Pak přejděte sem: Rozbor data narození.

Astrologie

Beran

Berani jsou ohnivým znamením. Oheň je symbolem energie, nadšení, vášně, akce.
Lidé – Berani tak bývají často těmi, kdo motivuje ostatní, jsou to oni, kdo se (bezhlavě) vrhá do akce, protože mají pocit, že dokáží cokoliv. Oheň Beranům přináší taky spontánnost a impulzivnost, což samozřejmě není vždycky užitečné.

Jako kardinální znamení Berani rádi začínají něco nového, rádi neustále něco iniciují. To je ale pouze jedna strana mince, přemíra energie a snaha neustále něco začínat totiž přináší i netrpělivost a nedotahování věcí do konce.

Aby oheň hořel, potřebuje neustálý přísun paliva a kyslíku. Stejně tak potřebují Berani pořád nějakou akci/činnost, kde by dali průchod jejich zápalu a nadšení.

Dalo by se říct, že Berani raději něco chtějí, než aby to dostali. Něco „chtít“ je pro Berana hnacím motorem.
Když bude Beran něco zvažovat, bude se nejspíš ptát v první osobě: Pomůže mi to? Budu z toho mít užitek? Můžu to mít? Můžu to mít hned teď?

Fráze vystihující Berana: Já jsem.

Vládnoucí planeta: Mars.
Ten přináší Beranovi kuráž, vášeň, soutěživost.

Opak Berana: Váhy
Zatímco Váhy jsou společenské a hledají někoho do páru (ať už ve vztahu partnerském nebo kamarádském), Berani jsou v první řadě zaměřeni na sebe (a můžou být i sobečtí).

Co na nich zřejmě budete mít rádi: kuráž.
Protože jsou Berani prvním znamením zvěrokruhu, symbolizují nový začátek. A chcete-li být někde vždy jako první, potřebujete k tomu dostatek kuráže.

Co na nich zřejmě nebudete mít rádi: netrpělivost.
Berani jsou ohnivé znamení a pohybují se životem ve velmi rychlém tempu, kterému ne každý stačí. Navíc rádi všechno začínají, ale u máločeho vydrží až do konce. Když se k tomu ještě přidá spontánnost a zápal, může to leckdy přivodit nemalé trable.

Jaké nebezpečí Beranům hrozí: popálení od ohně a poranění ostrými předměty. Mohou se také poranit při čemkoliv, co se odehrává ve vysoké rychlosti a snadno se připletou do nebezpečných a násilných situací.

Tarot

4 Císař

Karta Berana v tarotu: 4 Císař

Císař má rád stabilitu, pořádek, organizovaný přístup, řád, kontrolu, nezávislost. Číslo 4 je číslem stability a pořádku.

Císař je nebojácný, sebejistý, suverénní, kurážný, mající vše pod kontrolou. On je tím, kdo vydává příkazy a díky tomu nastoluje pořádek. To ostatně prozrazuje jeho pohled.

Má na hlavě korunu symbolizující moudrost a v ruce drží žezlo jako symbol síly (akce, tvořivost) a zeměkouli jako symbol rozhledu (má o všem přehled). Je klidný a rozvážný, zároveň má ale na sobě brnění jako symbol toho, že je kdykoliv připravený bránit své „království“. Stejně tak Beran. O schopnosti akce (kdykoliv vstát a okamžitě jednat) vypovídá i červený oblek, který má Císař na sobě (červená = vášeň, akce, zápal pro věc).

Císař vede své království hlavou, ne srdcem, důležitým orgánem je tak hlava. V ní se rodí rozhodnutí, vše musí dávat smysl, ve všem je logika. Na vše má argumenty a fakta a nebojí se opozice. Nebývá lehké změnit jeho rozhodnutí. Protože je ohnivé znamení, může být Beran zároveň vášnivý ohledně všeho pro něj důležitého.

Na druhou stranu může být císař i sobecký a panovačný, a to především v situaci, kdy není po jeho. Přemíra dominance a kontroly pak může vyústit až ve snahu všechny a všechno kontrolovat, taktizovat a systematicky se snažit jít za svým cílem a nakonec tak prosadit svou. Přes všechny a přes všechno. Kontrola z pozice síly.

Stejně tak ale může být císař strašpytel, který se nedokáže jasně rozhodnout a nedokáže si jít za svým.

Osobnosti ve znamení Berana

Jiří Bartoška
Lucie Bílá
Vlasta Burian
Lubomír Lipský
Petr Nárožný
Zdeněk Svěrák
Zdeněk Pohlreich
Naďa Konvalinková
Stela Zázvorková
Vilma Cibulková
Tomáš Hanák

Leonardo da Vinci
Vincent van Gogh
Elton John
Marlon Brando
Charlie Chaplin
Quentin Tarantino
Eddie Murphy
Jackie Chan
Garry Kasparov
Harry Houdini
Johann Sebastian Bach
Adolf Hitler

Zanechte komentář