Masturbace

Význam/symbolika

<< Zpět na výklad snů

Pokud se vám zdá o masturbaci, snažíte se o sebevyjádření (projevit své pocity, myšlenky, postoje) v nějaké oblasti (ať už v silové, kreativní, či sexuální). Účelem masturbace je orgasmus a s ním se pojí dvě věci: 1) potěšení a uvolnění od stresu a 2) připomenutí si své osobní sexuality. V úvahu musíme taky brát současný stav vašeho sexuálního života a váš vztah k sexu všeobecně.

Pokud je masturbaci přítomna další osoba, jde opět o její charakter, který je potřeba vztáhnout na svou osobu.

Jestliže při masturbaci někoho sledujete (nebo někoho ukájíte), pak vlastnosti (charakter) dotyčné osoby představují ty vlastnosti, které právě u vás mají v době snu přístup k té „sexuální“ stránce vašeho já. Jinak řečeno tyhle vlastnosti jsou zodpovědné za tenhle „masturbační“ sen a tím na se na sebe snaží upozornit. Potřebují prostě víc rozvinout, je tedy nutné na nich trochu zapracovat.

Obdobné to je v případě, kdy osoba ukájí vás, vlastnosti této osoby poukazují opět na vaše stejné vlastnosti. Akorát v této situaci by mělo jít přímo o určitou část vaší osobnosti. Tato část vaší osobnosti zase žádá o pozornost, vyžaduje si zvýšenou péči.

Důležité je také pohlaví druhé osoby – a nesejde na vašem zaměření. Muž je spojen aktivním přístupem (je potřeba uskutečnit nějakou akci), kdežto žena je spojena principem setrvání a přijímání (nevykonávat žádnou akci a spíš vyčkávat).

Masturbace tedy není ani tolik o sexu jako o vyjádření potřeby tvořit. Zkuste se podívat, kde ve vašem životě by se dala využít vášeň a tvůrčí přístup. Možná v hlavě nosíte nějaký tvůrčí nápad, který uzrál a hlásí se o slovo. S masturbací ve snu nakonec není taková zábava, jakou jste očekávali, nemám pravdu?


Při výkladu je potřeba vždy postupovat podle všech dostupných informací, tedy co se ve snu odehrává, jaké děje a osoby předcházejí/následují, co děláte ve snu vy atd.


Výklady snů včetně návodu, jak při výkladu postupovat, najdete také v knize Zdálo se mi… snář pro každého.

Zanechte komentář