Orální sex

Význam/symbolika

<< Zpět na výklad snů

Tenhle symbol má co do činění s ústním vyjadřováním (ne, nesmějte se, fakt) a s komunikací všeobecně. I když jsou některé prvky sexuálního snění jen vyjádřením nenaplněných potřeb, vždy je za tím skryto nějaké poselství.

Sex je znakem integrace (začlenění, zapojení něčeho do většího celku) a reprezentuje touhu po sjednocení. Konkrétně se jedná o integraci v oblasti komunikačních dovedností.

Pokud orálně ukájíte penis (a teď nesejde na vašem zaměření), máte zřejmě nedostatek agresivní, akční mužské síly ve vašem vyjadřování (penis = mužský princip).

Jestli orálně uspokojujete ženu, pak si nepřipouštíte (případně připouštíte málo) vnímavost, citlivost nebo tvořivost (vagína = ženský princip).

Vaše „aktivní“ pozice značí větší naléhavost sdělení, než kdybyste byli „pasivními“ příjemci orálního potěšení.

Když se budeme dívat na hledání nových způsobů vyjadřování jako na právě probíhající proces, jímž procházíte, pak „pasivní“ role značí začátek vaší cesty plné hledání. No a „aktivní“ role ukazuje na konec procesu – už jste našli nový styl vyjadřování a zažili si ho.

A teď k něčemu, co děsí spoustu lidí. I mě to děsilo.

Váš protějšek ve snu je důležitý, protože ukazuje na charakterové rysy a vlastnosti, které si musíme vztáhnout na sebe. Proto občas ve snu budeme „smilnit“ s někým, s kým bychom ve skutečnosti nikdy nic takového neprováděli.
Podvědomí a snům ale nejde o sociální rozměr – neřeší osobu z pohledu rodinného vztahu nebo zda je to muž, když jste na ženy či obráceně.

Podvědomí druhé osoby používá jako „berličku“, jako pomocníka při vyprávění příběhu.

Jestliže tedy daného člověka znáte, podívejte se na jeho výrazné charakterové rysy. Ty pak budete pravděpodobně zapojovat (integrovat) do svých komunikačních dovedností.

Když osobu neznáte, zkuste si vybavit jak vypadá, co ve vás vyvolává atd.


Při výkladu je potřeba vždy postupovat podle všech dostupných informací, tedy co se ve snu odehrává, jaké děje a osoby předcházejí/následují, co děláte ve snu vy atd.


Výklady snů včetně návodu, jak při výkladu postupovat, najdete také v knize Zdálo se mi… snář pro každého.

Zanechte komentář