Jízda

Význam/symbolika

<< Zpět na výklad snů

Jakákoliv jízda nebo řízení se vztahuje k tomu, jak procházíte svým životem (jak se vám daří, jak se rozhodujete, jak kvalitní váš život je, váš úsudek o současném stavu vašeho života atd.).

Pokud řídíte a nemáte kontrolu nad vozidlem, pak se musíte podívat na váš život a najít oblast, nad níž jste ztratili kontrolu.

Pakliže sedíte na sedadle spolujezdce a snažíte se převzít kontrolu nad řízením, hledejte oblast vašeho života, kde jste zatím ještě nepřevzali/kde se zdráháte převzít kontrolu.

Jestliže na vás auto ve snu nereaguje, cítíte se být neúspěšnými v převzetí kontroly nad nějakou aktuální životní cestou.

Příliš pomalé nebo rychlé auto může znamenat, že byste chtěli mít nad vaším životem daleko více kontroly, než momentálně máte.

Jiné vozidlo, než auto, může značit, že jste v životě na neznámém území a vy si za daných okolností nevěříte.

Způsobení nehody vám připomíná, abyste se podívali na důsledky svých rozhodnutí.

Být obětí dopravní nehody vás zase nabádá, abyste se podívali, jak jste změnili svůj životní směr kvůli nějaké osobě nebo z nějakého jiného donucení.

Jízda v dešti je spojena s emočními problémy, které souvisí se současnou situací.

Jízda po náledí ukazuje na zamrzlé emoce, které vás zrazují na vaší další cestě životem.

Jízda z kopce může ukazovat na bezpracný posun v životě, jízda do kopce naopak na vynaložené úsilí věnované posunu ve vašem životě dál.


Podívejte se také na: auto.


Při výkladu je potřeba vždy postupovat podle všech dostupných informací, tedy co se ve snu odehrává, jaké děje a osoby předcházejí/následují, co děláte ve snu vy atd.


Výklady snů včetně návodu, jak při výkladu postupovat, najdete také v knize Zdálo se mi… snář pro každého.

Zanechte komentář