Co se děje kolem nás (9.9.2022)

Protože se poslední dobou děje spousta událostí, přináším alespoň stručný přehled s odkazy na články (většinou v angličtině).

Bez energie nemůže fungovat žádná ekonomika

V Německu firmy varují, že bez energií nebudou fungovat. Tím pádem nebudou dodávat výrobky na trh, lidé přijdou o práci a to bude mít dopad na ekonomiku a fungování země.

Doslova hovoří o katastrofě.

Např. tento týden vyhlásila bankrot firma Hakle, výrobce toaletních papírů. Jako důvod udávají neudržitelné ceny energie a materiálu.

https://www.zerohedge.com/commodities/without-energy-no-economy-can-run-german-companies-warn-disaster-electricity-gas-taps

Západní Evropa čelí totálnímu finančnímu kolapsu

David Dubyne a David Morgan varují, že Evropa se blíží k totálnímu kolapsu díky stoupajícím cenám všeho – jídla, energií, hnojiv i výroby a průmyslu celkově.

Zároveň dodávají, že evropské banky mohou brzy čelit systémovým selháním a na to navázaným problémům s tzv. bail-in – tedy stavy, kdy si je banka nucena pomoci sama. Náklady na ozdravení pak nesou akcionáři banky a věřitelé (ti, co půjčili peníze).

Termín bail-in byl zaveden jako protipól termínu bail-out a označuje zásadu, že náklady na ozdravení bank by na prvním místě měli nést jejich akcionáři (formou odpisu vlastního jmění) a věřitelé (formou odpisu pohledávek a přeměny pohledávek na akcie). Teprve poté by měly být použity prostředky z veřejných zdrojů (bail-out). Zapojování věřitelů do hrazení ztrát bank by současně mělo plně respektovat ochranu pojištěných vkladů. Zásada finanční svépomoci v tomto pojetí byla poprvé ve větším měřítku uplatněna při řešení kyperské dluhové krize v r. 2013. Následně byla v rámci diskusí o podobě bankovní unie povýšena na jeden z principů jejího pilíře s označením SRM.

definice tzv. finanční svépomoci (bail-in)

Dále upozorňují, že díky propojení ekonomik by se takové selhání bank, vlád a měny šířilo jako „nákaza“ i na banky v USA.

A díky nečinnosti politiků a díky nulové snaze jakkoliv zvrátit sebevražedný styl politiky, je Západní Evropa pravděpodobně odsouzena k totálnímu kolapsu v oblasti jídla, energie, průmyslu, zemědělství i měny.

Ještě dodám, že takovýchto alarmujících vyjádření lze nalézt čím dál víc.

https://www.naturalnews.com/2022-09-08-western-europe-now-facing-total-financial-collapse-experts-sound-alarm.html

Oddělení pozemní dopravy společnosti FedEx je na kraji kolapsu

Díky politice demokratů s Joe Bidenem v čele, inflace v USA dosáhla takových rozměrů, že začíná ohrožovat jednu z největších dopravních společností – FedEx.

Je to proto, že většinu zakázek (a příjmů) pozemní dopravy FedExu tvoří místní větší či menší dodavatelé zboží, jejichž zboží FedEx přepravoval k cílovým zákazníkům.

Díky vysoké inflaci byla nucena spousta firem (dodavatelů) ukončit svou činnost a FedEx tak pořádně nemá co přepravovat.

https://www.naturalnews.com/2022-09-08-fedex-ground-delivery-on-verge-of-collapse-rising-costs-threaten-contractors.html

Technologičtí miliardáři hromadně skupují bunkry a výbavu do nich

Miliardáři, kteří zbohatli na technologiích (technologičtí miliardáři), hromadně skupují bunkry a výbavu do nich.

Naskýtá se otázka, zda díky tomu, že se pohybují v technologiích, ví něco o tom, co je připraveno/co se blíží, a proto skupují bunkry ve velkém. Případně zda mají na tom, co se blíží, nějakou zásluhu…

Ještě děsivější se zdá být skutečnost, že to hlavní, co je zajímá, je to, jak zajistit, aby se proti nim poté, co se „něco“ stane, neobrátili ti, které si nyní najali na ochranu.

Bojí se, že až přijde „událost“, nikdo už je nebude chtít chránit, ale právě naopak…

V čem asi mají prsty…

https://www.naturalnews.com/2022-09-08-tech-billionaires-buying-bunkers-survival-gear-preparation.html

Nesmyslná tyranie ze strany transgender osob

Irský učitel čelí trestu za to, že odmítl oslovovat trans studenta „oni“, neboť je křesťan a uznává pouze ženské a mužské pohlaví (naprosto logicky a správně).

Škola proto učitele suspendovala. On to však odmítl a vrátil se do školy. Byl proto zatčen a umístěn do vězení.

Podle slov učitele u soudu čelí obvinění a trestu, protože řekl, že „nebude nazývat hocha dívkou“.

Já ještě dodám, že pohlaví jsou podle vesmíru a přírody pouze dvě: muž a žena. Vše ostatní je mentální porucha.

https://www.naturalnews.com/2022-09-08-teacher-arrested-imprisoned-using-wrong-student-pronouns.html

Bůh dal lidem dvě ruce, aby se do jedné nechali očkovat proti nachlazení a do druhé proti COVIDu.

To není vtip, to prohlásil hlavní covidový poradce Joe Bidena Ashish Jha.

https://www.breitbart.com/politics/2022/09/06/biden-coronavirus-adviser-god-gave-us-two-arms-one-flu-shot-one-covid-shot/

Vakcíny proti COVID-19 přeprogramovávají imunitní systém a ten pak útočí na životně důležité orgány

Arne Burkhardt a Walter Lang, dva profesoři patologie z Německa, představili analýzu vycházející z deseti pitev, přičemž každá pitvaná osoba splňovala dvě kritéria:

  • věk 50 let
  • úmrtí do dvou týdnů po očkování na COVID-19

Studie pitvaných vzorků ukázala zajímavý úkaz – „vzpouru“ lymfocytů (bílých krvinek; mají podíl na imunitě našeho systému).

Burkhardt a Lang objevili alarmující počet lymfocytů v různých orgánech jako játra, ledviny, slezina a děloha. Lymfocyty zuřivě napadly tkáň ve zmíněných orgánech a způsobily vážná poškození.

Ochránci se tak obrátili proti svému vlastnímu tělu.

Patologové odhadují, že u 5 z 10 zemřelých je určitě příčinou očkování. U zbytku to nelze vyloučit. Každopádně autoimunitní onemocnění způsobená očkováním měla závažný podíl na úmrtích.

Navíc v srpnu 2021 provedl Dr. Peter Schirmacher podobný výzkum, kdy při pitvě prozkoumal 40 osob, které zemřely krátce/těsně po očkování na COVID-19.

Dospěl k závěru, že jedna třetina očkovaných zemřela přímo na následky očkování.

Ještě dodejme, že všechna prohlášení a závěry výše zmíněných patologů jsou podpořena nezvratnými důkazy.

https://www.naturalnews.com/2022-09-01-vaccines-reprogram-immune-system-attack-organs.html

Opičí neštovice jsou nemoc gayů šířená semenem, nikoliv kontaktem.

Čím dál více studií dochází ke stejnému závěru – opičí neštovice jsou nemoc gayů, která se šíří pomocí semene, nikoliv kontaktem pokožky s pokožkou.

Při takovýchto zjištěních člověka zamrazí, pokud se opičí neštovice objeví u zvířete, nebo nedej bože u dítěte.

https://www.naturalnews.com/2022-08-18-monkeypox-is-a-gay-disease-study-suggests.html

V USA je v současnosti víc ozbrojených úředníků vlády, než vojáků námořní pěchoty

Finanční úřad USA (IRS) v předchozích letech nahromadil 4 500 zbraní a 5 milionů nábojů.

Ministerstvo pro záležitosti veteránů obdrželo 11 milionů nábojů (vychází na 2 800 nábojů pro každého úředníka), včetně maskovacích vest, helem, štítů a dalšího taktického vybavení.

Ministerstvo zdravotnictví dostalo 4 miliony nábojů, společně s 1 300 zbraněmi.

Správa sociálního zabezpečení pak má 800 000 nábojů a Agentura pro ochranu životního prostředí vlastní 600 zbraní.

Tohle všechno jsou agentury, v nichž pracují civilisté-úředníci, kteří jsou nyní až po zuby ozbrojeni.

A otázka zní: Proč se státní aparát USA ozbrojuje proti svým vlastním občanům, když ti ho platí, aby jim pomáhal? Proč se stát obává svých vlastních občanů?

https://www.blacklistednews.com/article/83209/there-are-now-more-bureaucratic-nonmilitary-government-agents-armed-with-weapons-than-us.html

Nehledě na to, že nedávno IRS (Finanční úřad USA) zveřejnil inzerát na nábor nových zaměstnanců, kde se jako jedna z hlavních povinností doslova uvádělo:

Nosit střelnou zbraň a neváhat použít smrtící sílu, pokud je potřeba.

Při výběru daní? Vážně?

https://www.blacklistednews.com/article/83208/facebook-censors-claims-irs-posted-job-requiring-deadly.html

Přes 1000 vědců a profesionálů z celého světa jasně říká: není žádná klimatická nouze

Finský fyzik a laureát Nobelovy ceny, Ivar Giaever, spolu s 1 107 vědci a profesionály z celého světa zcela jasně říkají, že globální oteplování je nesmysl, a že žádná klimatická nouze neexistuje.

Je to pouze výmysl určité skupiny lidí, jejichž cílem je kontrola populace (snížení počtu lidí, změna ekonomiky (devastace) atd.).

Z pár faktů vyberme např. to, že CO2 nelze neustále snižovat, protože je potravou rostlin, že oteplování a ochlazování Země tu bylo je a bude (a prochází určitými opakovanými cykly), že na oteplování mají lidé jen malý vliv, a že se v rámci klimatické politiky používají naprosto nesmyslné modely.

https://www.blacklistednews.com/article/83224/psyopclimatechange-update-1107-scientists-amp-professionals-from-across-the-world-led-by-the.html

Během vlny veder zablokovala energetická společnost lidem termostaty

Během vlny veder (90°F = 32°C) se v Denveru obyvatelé vlastníci chytré termostaty dočkali nemilého překvapení.

Energetická společnost jim vzdáleně zablokovala termostaty z důvodu energetické krize. Lidé tak nebyli schopni ochladit své domovy.

https://www.thegatewaypundit.com/2022/09/energy-company-shuts-access-home-thermostats-90-degree-heat-wave-denver/