Suverénně dosud nejodpornější text na Seznam zprávy

Muž jménem Dávid Pásztor asi dostane velké prémie. Podařilo se mu totiž napsat nejnechutnější článek, který zatím na Seznamzprávy vyšel. Svému dílku dal název „Globální problém: Neočkovaní lidé jsou líhní nových mutací koronaviru“. Jedná se o neuvěřitelně brutální útok na část národa, o výzvu ke zničení těch, kdo se nehodlají zbytečně očkovat, o vyvolávání nenávisti vůči skupině obyvatel. Můžu vám říct, že se mi roztřásla kolena, když jsem si uvědomila, že tato bytost, kterou se zdráhám nazvat lidskou, nutí lidi, aby se postavili proti sobě. Bojím se opravdu toho, co nás čeká. Ve Rwandě taky stačilo málo, aby soused sousedovi rozpáral břicho a aby jeho dětem podřízl krk.

Autor píše:

Prezident Biden reflektoval nenaplnění svého cíle krátce po deadlinu. „Náš boj proti viru není u konce. Právě teď jsou ještě miliony Američanů nenaočkovaných a nechráněných. Kvůli tomu jsou celé komunity v ohrožení, jejich přátelé jsou v ohrožení, lidé, které mají rádi, jsou v ohrožení,“ řekl podle ABC na tiskové konferenci. Problémem nedostatečného očkování je, že se týká většinou nižší věkové skupiny, u které teď převyšuje prevalence nákazy. Přičemž se mladší lidé už dostávají i do nemocnic.

Nenávist se snaží rozdmýchat opravdu všemožně (jen považte, že použil tento mezinadpis: „Neočkovaní budou způsobovat problémy“):

Guardian vysvětluje, že neočkovaní lidé jsou živnou půdou pro „šlechtění¨ nových druhů. „Neočkovaná populace, jakékoliv velkosti, je živnou půdou, na které si virus eventuálně vytvoří nové formy mutace, které budou pro ostatní populaci znamenat problém,“ řekla profesorka epidemiologie Susan Hasig na Tulane School of Public Health and Tropical Medicine.

Článek završil odpornou lží :

„Všechno, co můžeme udělat, je naočkovat všechny lidi. To nám zabrání v infekci, přičemž virus, který se neživí na lidském organizmu, se nemůže rozmnožovat a tedy ani mutovat,“ uzavírá pro Guardian americký profesor tropické a infekční medicíny Michael Saag z Univerzity v Alabamě.

Novinářská stvůra, která napsala tento text, se neopomněla navézt do profesora Berana:

Profesor Beran zmiňuje, že riziko hospitalizace u delty je nižší než u alfa varianty koronaviru. Je to však naopak. Výzkum ukazuje, že delta varianta má více než dvakrát vyšší riziko hospitalizace ve srovnání s variantou alfa (britskou). Stejně tak tvrzení, že „kontrola lidí při cestování nemá vůbec žádný význam pro šíření viru“, z britských dat nevyplývá a naopak je vidět, že varianta delta měla ve Velké Británii nejdříve zvýšenou prevalenci mezi lidmi, kteří přicestovali ze zahraničí (Figure 8 zmíněné studie). Dále zmiňuje, že smrtnost je dvacetkrát nižší než u zmíněné alfa varianty. Tvrzení, že pokud by tu delta varianta byla od začátku epidemie, tak by zemřelo dvacetkrát méně lidí, je však zavádějící, protože v době propuknutí delta varianty už byla významná část zranitelného britského obyvatelstva očkována.

Říkám si, proč je třeba tolik lží, tolik nenávisti, tolik hnusu, tolik mučení, týrání a tolik bolesti. Kdo z té vší obludnosti tyje, komu trápení lidských bytostí prospívá? Mám strach. Bojím se o své děti, že je v tomto světě neochráním. Bojím se, že budou buď žít jako vyvrhelové nebo že stát najde cesty, jak je lidem, kteří se nepodvolí, odebrat, jak co nejvíc tlačit na matky a na otce a jak lidi donutit ohnout hřbet a poníženě poslouchat. Bojím se a je mi strašně smutno. Vím, že přesně tyhle pocitiy měl za úkol onen nemorální pisálek v lidech vyvolat (v neočkovaných – u očkovaných musí postupně budovat nenávist vůči ostatním, kteří budou moct za jejich zpackaný životy). Snažím se proto ze všech sil odolávat (a taky jsme vymysleli na podzimní lockdownové dny další príma žalobu), ale jde mi to jak psovi pastva…


Zdroj: Stavbeznouze

Zanechte komentář