Zvěrokruh a tarot: Blíženci

Blizenci

Následující článek si neklade za cíl kompletní analýzu tohoto znamení. Snahou je ukázat vám čtenářům, že zvěrokruh a tarot mají společného víc, než byste si možná mysleli. Vykladači tarotu tyto informace samozřejmě znají a pracují s nimi. Pokud tarot berete jen jako zábavu, možná budete po přečtení článku překvapeni.
Dané informace a charakteristiky berte jen jako základní, do hry totiž samozřejmě vstupuje mnohem více faktorů, než jen znamení zvěrokruhu.

Zajímá vás rozbor vašeho data narození? Pak přejděte sem: Rozbor data narození.

Souhrn

Blizenci

Blíženci jsou vzdušným znamením (vzdušný živel). A protože je vzduch především o myšlenkách a komunikaci, nejde to jinak, než aby byli Blíženci zběhlí v komunikaci a v myšlení.

Zároveň jsou proměnlivým znamením, které nemá potřebu všechno začínat či „rozjíždět“, ale ani nejsou proti změnám. Jsou flexibilní a nemají problém se přizpůsobit. Blíženci tak nejsou tím, kdo by cítil potřebu rozjet nějaký projekt, nebo tím, kdo spolehlivě dotáhne věci do zdárného konce. Na to se víc hodí jiná znamení. Blíženci vám ale rádi pomohou něco vymyslet a ukecat do toho druhé.

Blíženci jsou energičtí, přizpůsobiví a raději dávají přednost myšlení než emocím. Díky jejich neustálé potřebě akce nejsou příliš vytrvalí a ve spoustě věcí bývají povrchní.

Protože hodně využívají intelekt, jsou přirozeně zvídaví o všem možném kolem nich. Musejí být neustále součástí dění a komunikovat, nečekejte, že budou jen sedět a sledovat dění kolem.

Fráze vystihující Blížence: Já myslím.

Vládnoucí planeta: Merkur.
Merkur je poslem bohů a ovládá komunikaci a cestování. U Blíženců zdůrazňuje především chytrost a nervózní temperament.

Opak Blížence: Střelec
Blíženci jsou ztělesněním myšlení a komunikace na své vlastní osobní úrovni. Blíženci tak mají potřebu vyjádřit a často také vnutit svůj názor druhým. Střelci jsou spíš filozofického zaměření a mají tendenci všechno prozkoumávat víc ze široka. Zároveň jejich osobnost hodně utváří to, co si o nich myslí druzí – na rozdíl od Blíženců.

Co na nich zřejmě budete mít rádi: rychlá odezva.
Díky využití intelektu a přizpůsobivosti Blíženci rychle myslí a také jednají. Výsledkem toho je schopnost rychle reagovat.

Co na nich zřejmě nebudete mít rádi: malá vytrvalost.
Blíženci dokáží díky svým vlastnostem cokoliv obhájit a kohokoliv ukecat, a to i když často znají věci jen povrchně. Důsledkem toho je pak jejich malá vytrvalost, protože jakmile něco – byť i povrchně – poznají, jdou dál a málokdo jim to nevymluví.

Jaké nebezpečí Blížencům hrozí: jako vzdušné znamení jsou Blíženci náchylní na zranění způsobená při cestování (především cestování vzduchem). Často také mohou svou rozkolísanou povahou v ostatních vyvolat nečekaný vztek, obzvlášť když neodhadnou hloubku emoční reakce druhých (protože před emocemi upřednostňují myšlení a s emocemi tak nemají tolik zkušeností).

Tarot

Karta Blíženců v tarotu: 6 Zamilovaní

Karta Zamilovaní vyobrazuje dvé osoby, které nějak smýšlejí, mají určité zájmy a zkušenosti, které chtějí s tím druhým sdílet a které chtějí vzájemně porovnávat. Milenci na kartě tak nejsou jen romantickým párem, ale zároveň také duševními spřízněnci, kteří jsou chytří, všestranní, bezstarostní a zvídaví. Zamilovaní hovoří stejným jazykem a nebrání se otevřené a svobodné výměně názorů a myšlenek. Jejich vztah může romantický i platonický (citový vztah bez touhy po sexu – kamarádský, příbuzenský…).

Karta Zamilovaní tak nemusí znázorňovat jen milenecký pár, ale také např. sourozenecký pár. Ostatně spoustě lidí vydrží déle vztah s jejich sourozenci, než s jejich (manželskými) partnery.

Karta také reprezentuje dualitu, tedy dva protipóly, které se tu navzájem propojují. Jsou to dvě identity, dva ideály, dva úhly pohledu. Tohle všechno se tady spojuje do jednoho funkčního celku. Aby se ale všechno úspěšně propojilo – aby vztah dvou lidí fungoval, je potřeba na obou stranách (mimo jiné) dobré komunikace a otevřeného myšlení.

Jak se ostatně říká, ve dvou se to lépe táhne a víc hlav ví ví.

Zamilovaní jsou také kartou rozhodnutí. Někdy se člověk musí rozhodnout ne podle toho, co mu říká rozum, ale tak, jak mu radí vnitřní hlas. Lépe řečeno rozhodnut se podle svého srdce.

Z negativních stránek můžeme zmínit spoustu věcí, které mají co dočinění s přemýšlením a komunikací. Špatnou komunikaci, přehnanou idealizaci (někoho si „malujeme“ jinak, než jaká je skutečnost), špatně promyšlené plány (případně přímo hloupé plány), špatná rozhodnutí, pochyby, nerozhodnost…

Osobnosti ve znamení Blíženců

Pavlína Filipovská
Eliška Balzerová
Vladimír Dlouhý
Josef Kemr
Petr Kostka
Jiří Langmajer
Jarek Nohavica
Helena Růžičková
Luděk Sobota
Libuše Šafránková
Karel Šíp
Lukáš Vaculík
Jiří Voskovec

Donald Trump
JFK (John F. Kennedy)
Johnny Depp
Clint Eastwood
Marilyn Monroe
Ian Fleming (tvůrce Jamese Bonda)
Michael J. Fox
Tim Allen (Kutil tim)
Angelina Jolie
Tom Jones
Hugh Laurie (Dr. House)
Paul McCartney
Liam Neeson

Zanechte komentář