12 důvodů, proč jsou Býci nejlepším znamením zvěrokruhu

Býk
Býk
Býk

Lidé narození v Býku bývají různě častováni – od vznětlivých až po agresivní. To je pouze jedna strana mince. Stejně jako u všech ostatních znamení, i u Býka najdeme mnoho dalších vlastností, které poskládány dohromady tvoří jedinečný celek. Pokud chcete poznat toto znamení blíže, není od věci projít si následující text, v němž je zmíněno 12 vlastností, díky kterým by mohl být Býk nejlepším znamením zvěrokruhu.

Datum narození21.4. – 21.5.
Latinský názevTaurus
Živelzemě
PlanetaVenuše
PolaritaYin
KvalitaPevná (význam popsán dále)

Typy znamení podle kvality
Základní znamení jsou Beran, Rak, Váhy a Kozoroh. Tato znamení mají silnou schopnost prosadit se, mají největší zájem na uskutečňování změn a ovlivňování okolí, prosazují změny.

Pevná znamení jsou Býk, Lev, Štír a Vodnář. Tato znamení jsou zdrženlivá a stavějí se na odpor všem zvenčí přicházejícím snahám vměšovat se do jejich života, brání se změnám.

Pohyblivá znamení jsou Blíženci, Panna, Střelec a Ryby. Tato znamení jsou citlivá na vlivy okolního světa. Je pro ně snadné dávat věcem volný průchod a projevují nestálost.

Stručně řečeno, základní znamení změny prosazují, pevná znamení se změnám brání a pohyblivá znamení se o změny vůbec nestarají.

1. Býk je nezávislý a samostatný

Býk je nezávislý a silný ve všech ohledech – fyzicky, emočně i finančně. Rád dělá věci po svém. Samota jim nevadí, díky samotě totiž mohou dělat vše podle sebe. Nevadí jim ani ujmout se nového projektu a vést ostatní. Býci nejsou následovníky, ale nejsou ani ztělesněním statečnosti. Prostě preferují dělat věci – sami – po svém, nežli pracovat ve skupině. Rozhodně nemají potřebu ptát se ostatních na názor nebo čekat na schválení druhých.

Jsou hrdí na to, že dokázali něco sami, bez pomoci druhých. Svou budoucnost si raději tvoří sami, než aby to přenechali náhodě nebo osudu.

2. Býci jsou velmi odolní

Jejich „darem“ je odolnost, zatvrzelost a výdrž. Bývají často obviňováni, že až příliš lpí na svých názorech (jsou zatvrzelí) a pomalu a ztěžka je mění, Býci mají ale tuto vlastnost danou, jelikož jsou pevná znamení – viz výše tabulka Typy znamení podle kvality.

Jak bylo řečeno, Býci jsou zatvrzelí a dokáží se vzpamatovat z takřka čehokoliv. Vzdát se je pro ně něco nemyslitelného. V rodině bývají skálopevnou oporou a zdrojem síly pro ostatní.

Na škodu někdy bývá jejich tvrdohlavost, díky níž neustoupí ani v případě, kdy nemají pravdu.

3. Býk je realista a zajímají ho fakta

Býci stojí oběma nohama pevně na zemi, nemají hlavu v oblacích a nestaví si vzdušné zámky. Jejich pohled na věc je proto objektivní a na základě faktů. Jsou to praktici. Jsou ohleduplní při výběru čehokoliv – partnera, práce nebo třeba oblečení.

Chovají se rozumně a zbytečně nevyvolávají hádky kvůli ničemu. Býk má obecně chladnou havu a o věcech přemýšlí. Nejvíce se soustředí na důležité věci – přátele, rodinu a sny. Pokud „houstne vzduch“, raději si nechají odstup na promyšlení, než aby se ihned vrhli do zbytečného souboje.

4. Býci jsou jedním z nejupřímnějších znamení zvěrokruhu

Jednou z typických vlastností Býka je jeho upřímnost. Vždy vám na rovinu řekne, jak to vidí. Neradi hrají hry a vždy jdou k věci na přímo. Některým může připadat, že jsou hrubí, ale to je jen nepochopením. S Býkem zkrátka víte, jak si stojíte.

5. Býk je věrný k tomu, kdo si zaslouží důvěru

Býk nemůže milovat dříve, než dotyčné/dotyčnému může důvěřovat. Proto pokud chcete žít s Býkem, musíte si nejdříve získat jeho důvěru. To sice může chvíli trvat, takové přátelství však přetrvá na věky. Býci si tak připustí k tělu každého jen natolik, na kolik oni sami chtějí. A jen některé si připustí úplně k sobě. Nikdy nesdílí své slabiny a tajemství, protože vždy chtějí vypadat silní a mít respekt.

Býk pro své milované udělá cokoliv. Rádi vidí svou rodinu šťastnou – a stejně tak své přátele. Můžete si být také jisti, že ať se stane cokoliv, Býk vás nikdy nezradí. Jejich láska vydrží jakoukoliv vzdálenost – nemusí vás vidět každý den, a přesto vás budou milovat.

6. Býk má šestý smysl na odhalení lží

Jak je řečeno v nadpisu, Býci dokážou „vyčmuchat“ lži, odhalit lháře a každého, kdo nehraje čistě. Jsou upřímní a to samé čekají od druhých.

7. Býci jsou soustředění a odhodlaní

Býk, jako všechna pevná znamení (viz tabulka nahoře), má pevnou vůli a velké odhodlání. Jakmile se pro něco rozhodnou, není možné je zastavit. Jdou si za svým i přes velkou cenu, kterou za to občas musí zaplatit. Býk je dříč, ambiciózní dříč. A nespoléhá na štěstí. Proto Býka nikdy nepodceňujte, pokud si jde za svým!

8. Býci jsou spolehliví

Každý z nás potřebuje spolehlivého přítele, na nějž se může kdykoliv s čímkoliv obrátit. Takovým přítelem je Býk. Jakmile něco slíbí, můžete s jeho slibem počítat. Nejen to, nikdy vás ani nenechá na holičkách. Neuteče, ani když jde do tuhého. Mají ochranářskou povahu, což může být někdy trochu kontraproduktivní (posedlost), ale pokud jste pod jeho ochranou, můžete se na něj spolehnout.

9. Býci umí dobře poradit díky zdravému rozumu

Už bylo zmíněno, že mají Býci praktické myšlení a používají zdravý rozum. Proto bývají často požádáni o radu, o další názor nebo jiný pohled na věc. Jakmile tedy máte problém a máte v okolí Býka, požádejte ho o radu. Býci jsou také trpěliví. Proto si vás rádi vyslechnou, i když to „naslouchání“ bude trvat déle. Krom toho vám mohou pomoct i s rozborem problému a z toho vycházející analýzou příčin a nalezením řešení.

10. Býci nasazují laťku vysoko a mají rádi dobré věci

Býci si ohledně svých standardů nasazují laťku vysoko a sami sebou pohrdají, pokud tyto standardy nedodrží. Snaží se držet své emoce pod kontrolou, jenže zadržování negativních emocí může někdy vyústit až ve výbuch.

Nikdy se nespokojí s průměrem, vždy chtějí to nejlepší. Nepotřebují nic honosného, jde jim o kvalitu. Touží po komfortu a dobrém životě. Zaměřují se na umění, luxus, peníze a cennosti. Mají rádi potěšení a uživají si ho všemi smysly – ať už jde např. o krásu vodopádu, kvalitní kulinářské umění nebo třeba pohodlnou deku, do níž se zabalí. Rádi se hýčkají a v hlavě nosí plány na krásný a pohodlný život.

11. Býci nemají rádi výmysly a podraz vám tvrdě vrátí

Býk neakceptuje výmysly. Od nikoho. Jsou alergičtí na hlupáky, protože sami jsou upřímní a to stejné očekávají od ostatních. Nesnáší arogantní blbečky, kteří si myslí, že ví všechno, přičemž si jejich slova často protiřečí. Málokdy však ztratí svůj klid a dají najevo svůj hněv. Pokud se tak stane, je lepší být někde úplně jinde.

Jsou také velmi tvrdohlaví, především v případech, kdy věří, že mají pravdu. Přesvědčit je o opaku/vyvrátit jim jejich tvrzení zabere někdy hodně času a úsilí.

12. Je radost mít Býky ve vašem okolí/životě

Díky výše zmíněným vlastnostem je Býk ideálním kamarádem nebo partnerem. Býk je navíc partnerem na celý život. Krom toho jsou zábavní a málokdy se s nimi budete nudit. Jejich sarkasmus sice může být občas otravný, ale… jeho klady to převáží. Býk Vás vždy akceptuje takové, jací jste. Nesoudí vás za vaše minulé volby nebo chyby ve vašem životě. Nikdo přeci nejme perfektní.


Znamení zvěrokruhu nám poskytuje základní pohled na naši osobnost.
Pokud vás ale zajímá podrobnější a více konkrétní rozbor vaší osobnosti, je dobré využít numerologický rozbor data narození a jména.
Máte-li zájem, přejděte sem: numerologický rozbor data narození.


Zdroj: Zodiacthing

Zanechte komentář