12 důvodů, proč jsou Berani nejlepším znamením zvěrokruhu

Beran
Beran
Beran

Lidé narození ve znamení Berana mohou někdy oplývat špatnou pověstí díky své drzosti a tendenci vytvářet konflikty… Stejně jako u všech ostatních znamení, i u Berana najdeme mnoho dalších vlastností, které poskládány dohromady tvoří jedinečný celek. Pokud chcete poznat toto znamení blíže, není od věci projít si následující text, v němž je zmíněno 12 vlastností, díky kterým by mohl být Beran nejlepším znamením zvěrokruhu.

Datum narození21.3. – 20.4.
Latinský názevAries
Živeloheň
PlanetyMars
PolaritaYang
KvalitaZákladní (význam popsán dále)

Typy znamení podle kvality
Základní znamení jsou Beran, Rak, Váhy a Kozoroh. Tato znamení mají silnou schopnost prosadit se, mají největší zájem na uskutečňování změn a ovlivňování okolí, prosazují změny.

Pevná znamení jsou Býk, Lev, Štír a Vodnář. Tato znamení jsou zdrženlivá a stavějí se na odpor všem zvenčí přicházejícím snahám vměšovat se do jejich života, brání se změnám.

Pohyblivá znamení jsou Blíženci, Panna, Střelec a Ryby. Tato znamení jsou citlivá na vlivy okolního světa. Je pro ně snadné dávat věcem volný průchod a projevují nestálost.

Stručně řečeno, základní znamení změny prosazují, pevná znamení se změnám brání a pohyblivá znamení se o změny vůbec nestarají.

1. Beran je přirozeným vůdcem

Protože jsou Berani prvním znamením zvěrokruhu, je možné je nazvat průkopníky a jsou také přirozenými vůdci. Vždy jsou hladoví po akci a jsou štěstím bez sebe, když mohou spontánně převzít vedení. Jejich vrozená sebejistota jim umožňuje dosáhnout všech „výšin“. Nikdy od Beranů neočekávejte, že budou jen následovníky. Díky jejich přitažlivé osobnosti jsou snadno následování ostatními.

Berani jsou přímo posedlí vůdcovstvím a velmi dobře vědí, jak převzít kontrolu nad situací a dovést tým k vítězství. V mocném postavení si přímo libují a bývají často respektovanými šéfy. Beranům nemůžete jen tak něco přikázat, i proto je najdete spíše ve vedoucích pozicích. Jsou zároveň velmi kreativní a metodičtí. Tyto vlastnosti přispívají k tomu, že Berani jsou nejproduktivnější a nejefektivnější lídři.

2. Tváří v tvář nebezpečí jsou Berani neohrožení

Beran není žádný strašpytel, je extrémně nebojácný a bývá shledáván nejsilnějším znamením zvěrokruhu. Jsou neuvěřitelně silní, odolní a jsou jedním z nejstatečnějších znamení celého zvěrokruhu.

Nebojí se výzev a jsou vždy připraveni jednat. Nelpí na minulosti, a proto jdou snadno dopředu. V případě problémů se nehroutí a neutíkají z boje. Jdou do všeho „po hlavě“. Na rozdíl od ostatních znamení jsou si jistí svými dovednostmi a svou mocí/silou. Za to co chtějí, budou neohroženě bojovat.

3. Berani jsou těžko předvídatelní a oplývají spontánností

Lidé v okolí Beranů si nikdy nemohou být ničím jisti díky jejich nepředvídatelnosti a spontánnosti. Nikdo tak nedokáže předvídat jejich další krok. Pokud máte Berana ve vašem okolí, můžete si být jisti, že se s ním niky nebudete nudit.

Berani jsou rebelové a rádi dělají věci po svém. Jsou extrémně nezavislými stvořeními, která nemají rádi, když jim někdo říká, co mají dělat.

4. Berani jdou přímo k věci a nemají rádi výmysly

Berani jsou upřímní a jednají s ostatními na přímo. Je důležité neplést si jejich upřímnost s hrubostí, oni jen mají rádi vše na rovinu. Vždy vám řeknou, co si myslí. Pro zrozence v Beranu je vše černé, nebo bílé, šedá pro ně neexistuje. Proto pokud toužíte po upřímném názoru, běžte nejdříve za Beranem.

Stejně tak Berani očekávají upřímnost od ostatních. S nimi vždy víte, na čem jste a můžete si být jisti, že vás za zády nebudou pomlouvat. Berani taktéž nemají v lásce výmluvy, proto se jich, pokud je to možné, zdržte. Jsou přímo alergičtí na všemožné výmysly. Dá se říct, že mají na odhalování nesmyslů a lží šestý smysl.

Berani proto neztrácejí čas s nepodstatnými věcmi, raději se soustředí na to důležité – přátele, rodinu a plnění snů.

5. Berani jsou věrní až do konce, v lásce berou vše, nebo nic

Berani milují život a usadit se jim může nějaký čas trvat. Jakmile však najdou lásku, jsou velmi oddaní. Jsou milující, odpovědní a věrní. Jejich vlastnosti z nich dělají perfektní partnery. Pokud vám Beran nabídne svou věrnost, můžete si být jisti, že je tu pro vás, ať se děje cokoliv. Berani raději ublíží sami sobě, než aby vědomě ranili někoho jiného.

O jejich vztahy a o jejich milované se starají opravdu pečlivě. Nezáleží, zda je poledne, nebo 3 ráno. Budou tu pro vás, kdykoliv je budete potřebovat.

Pokud se Berani zamilují, zamilují se hluboce a opravdově. Ve většině věcí uplatňují krédo „všechno nebo nic“ a láska není výjimkou. Jsou oddanými a věrnými partnery a přinášejí do vztahu intenzitu, která dělá věci vzrušujícími.

6. Berani mohou být těmi nejsladšími na světě… nebo vaší největší noční můrou

Berani obecně nevyvolávají konflikt nebo hádku a pokud k nim budete milí, dočkáte se od nich respektu. Pokud je ale zradíte nebo jim tzv. „vrazíte nůž do zad“, dočkáte se vaší vlastní medicíny. Berani nesnáší „nůž v zádech“ nebo pomlouvání za zády. Pokud tak učiníte, připravte se, že po vás půjdou a vrátí vám vše, co si zasloužíte.

7. Berani jsou poháněni úspěchem a neváhají využít šancí

Ti, kdo jsou zrozeni v tomto znamení, jsou orientováni na cíl a jdou za úspěchem ve všem, co dělají. Jsou ambiciózní a nepřestanou, dokud se jim nesplní jejich sny. Rádi jsou první – ve všem. Málokdy se vzdávají, jsou to vítězové, ne poražení. Jdou si za svým – nesedí jen celé dny a nečekají na šanci, až jim spadne do klína. Úsloví „Jeď na plno, nebo jeď domů“ (go hard or go home) je pro ně více než výstižné.

Berani hrají proto, aby zvítězili. A nebojí se přitom riskovat. Mají nervy ze železa a riskují všechno tam, kde by to jiní vzdali.

8. Berani se soustředí na to dobré, ztrátami se nezabývají

Berani nemají čas zaobírat se jejich ztrátami a chybami. Vědí, že není každý den posvícení a že starosti v takovém případě nepomohou. Místo toho oslavují své výhry a soustředí se na vytyčené cíle.

Jejich optimismus je často nakažlivý a bývá inspirací pro ostatní kolem.

9. Berani dokáží být velmi štědří a ohleduplní

Berani bývají štědří k ostatním a lakomí sami k sobě. Zbožňují dávání ostatním, sami však mají problém přijmout kompliment (lichotku) nebo dar. Nejsou nevděční, pouze neočekávají, že by jim kdokoliv cokoliv dal.

Jsou velmi pracovití. Pokud jde o ty, které milují, snesli by jim i modré z nebe, pokud by je to učinilo šťastnými. Druhým proto koupí cokoliv a neohlíží se na peníze. Sami sobě ale nekoupí takřka nic a spokojí se s málem.

Pod tvrdým a nezávislým zevnějškem se skrývá měkké srdce plné nejistoty. Berani tráví spoustu času přemýšlením na sebou samým i ostatními. Mají vysokou emoční inteligenci a dokáží dobře přečíst ostatní. Na základě toho se pak přizpůsobí situaci.

10. Berani vám pomůžou uvidět světlou stránku věci

Berani vidí vždy sklenici z poloviny plnou, nikdy ne z poloviny prázdnou. Berana chcete mít na blízku vždy, když vám není do zpěvu, protože on je ten, díky komu budete vědět, že všechno bude zase v pořádku. Ať už je situace jakákoliv.

11. Berani mají rádi riskování, dobrodružství a objevování

Berani rádi riskují. Nesnášejí rutinu, proto je neuvidíte opakovat stejné věci každý den. A také proto se nebojí riskovat a vyhledávat dobrodružství. A nesnažte se je zastavit, ať už je riziko jakékoliv.

Berani jsou přirozeně zvídaví a jejich život je neustálé učení se a sběr informací. I proto milují dobrodužství, ač to některým osobám může někdy připadat až moc.

12. S Berany se skvěle vyráží za zábavou

Berani jsou skvělými společníky, neboť vědí, jak se dobře bavit a jak navodit pohodu. Jsou zábavní a díky jejich energii a nadšení jsou schopni změnit i tu nejnudnější událost v perfektní zábavu. Pamatujte, že se s Beranem nebudete nikdy nudit.

Krom toho jsou také přirozenými ochránci. Pečují o svou rodinu a své přátele a udělali by pro ně cokoliv. Jestliže má kdokoliv z rodiny problém, Beran (muž i žena) se ihned chopí akce a je ochotný udělat vše, co bude v jeho silách.

Berani jsou ti nejlepší lidé pro váš život!


Znamení zvěrokruhu nám poskytuje základní pohled na naši osobnost.
Pokud vás ale zajímá podrobnější a více konkrétní rozbor vaší osobnosti, je dobré využít numerologický rozbor data narození a jména.
Máte-li zájem, přejděte sem: numerologický rozbor data narození.


Zdroj: Zodiacthing

Zanechte komentář