Zvěrokruh a tarot: Býk

Býk

Následující článek si neklade za cíl kompletní analýzu tohoto znamení. Snahou je ukázat vám čtenářům, že zvěrokruh a tarot mají společného víc, než byste si možná mysleli. Vykladači tarotu tyto informace samozřejmě znají a pracují s nimi. Pokud tarot berete jen jako zábavu, možná budete po přečtení článku překvapeni.
Dané informace a charakteristiky berte jen jako základní, do hry totiž samozřejmě vstupuje mnohem více faktorů, než jen znamení zvěrokruhu.

Zajímá vás rozbor vašeho data narození? Pak přejděte sem: Rozbor data narození.

Souhrn

Býk

Býci jsou znamením spadajícím pod zemský živel a od toho se také odvíjí jejich základní vlastnosti. Zemský živel je spojován s praktičností, rozumem, dobrým plánováním – a v neposlední řadě také majetkem. A tady se dostáváme k prvnímu velmi výraznému charakteristickému rysu mnoha Býků – k posedlosti všechno vlastnit.

No a jelikož je Býk pevným znamením, nemá potřebu všechno začínat a „rozjíždět“ (na rozdíl od Berana), ale je naopak z principu proti změnám. Často se taková odolnost pozvolna přemění na tvrdohlavost. Sami už si určitě vyvodíte, jaký výsledek dá dohromady rovnice touha po majetku + tvrdohlavost.

Abychom ale Býkům jen nekřivdili, díky jejich pevnému postoji vůči změnám není Býk dobrý v začínání něčeho nového, je však velmi dobrý v dotahování věcí do konce.

Býci jsou praktičtí, realističtí, stálí, odhodlaní, spolehliví, trpěliví. Avšak díky majetnictví dokážou být také žárliví a chamtiví.

Pokud nemají dostatek majetku (hmotných statků), mohou se cítit v nebezpečí. Rádi jsou závislí sami na sobě.

Fráze vystihující Býka: Já mám.

Vládnoucí planeta: Venuše.
Ta Býka trochu „zjemňuje“, přináší mu lásku ke kráse a umění, smysl pro potěšení a emoce. A také lásku k luxusu. A tvořivé dovednosti.

Opak Býka: Štír
Býk je znamením majetku a peněz (chce všechno vlastnit) a bývá hodně upjatý na to, co již má. Oproti tomu Štír je znamením sdíleného bohatství a zanechání odkazu dalším. Štíři touží spíš po duchovním bohatství, než po tom „hmatatelném“. Tohle duchovní bohatství pak Štíři sdílejí ve formě psaní, učení a dalším uměním, které pomáhá.

Co na nich zřejmě budete mít rádi: spolehlivost.
Díky jejich odhodlání jsou Býci ideální partneři v tom smyslu, že se na ně lze vždy spolehnout. Nejsou přelétaví a dotáhnou cokoliv do konce.

Co na nich zřejmě nebudete mít rádi: tvrdohlavost.
Protože nemají rádi změny a rádi spoléhají sami na sebe, je těžké je o čemkoliv přesvědčit, či cokoliv jim vyvrátit. A pokud, tak jedině argumenty a fakty. A trpělivostí.

Jaké nebezpečí Býkům hrozí: často se zapletou do násilných situací, v nichž jde o lásku, nebo o peníze. Svou tvrdohlavostí mohou provokovat ostatní, případně dokážou vyvolávat v lidech „vášně“ svým majetnickým přístupem.

Tarot

5 Velekněz

Karta Býka v tarotu: 5 Velekněz

Říkáte, že vám nejdou Velekněz a Býk úplně dohromady?

Velekněz (v některých sadách tarotu nazýván také papež) je postava, která si cení tradic, tradičního přístupu, časem prověřených hodnot a přesvědčení, stability, klidu. Zároveň je velekněz trpělivý a přitom v hloubi duše moudrý. Případně mu nedělá problém díky své vytrvalosti a trpělivosti dobrat se pravdy (a potřebného výsledku). Rád poradí a pomůže druhým, lze se na něj spolehnout.

Před jeho postavou můžete vidět na obrázku dva klíče. Ty představují intelekt (rozum) a intuici – dvě základní věci, bez nichž se nedoberete žádného tajemství, žádné moudrosti.

Velekněz tak představuje člověka, který má rád tradiční věci, má rád pravidla, má autoritu, je spolehlivý a zakládá si na tradici a na stálosti. Není do větru. Je praktický a vytrvalý. Vyhledává stálost v lásce, financích, kariéře. Velekněz bývá často vlivný a vyhovuje mu všechno, co má danou strukturu a řád.

Na druhou stranu ale může být velekněz i sebestředný, nedodržovat pravidla, všem oponovat, vše zpochybňovat (např. morální principy). Může být požitkářský, neposlušný systému, může jít proti všem a všemu, proti tomu co je zažité a zavedené.

Případně může být až příliš dogmatický (drží se nějakého názoru za každou cenu a není schopen podívat se na něj z jiného pohledu), závistivý, soutěživý.

Osobnosti ve znamení Býka

Jiřina Bohdalová
Jan Čenský
Petr Hapka
Petr Janda
Iva Janžurová
Jiří Korn
Leoš Mareš
Karel Roden
Zdeněk Troška
Marek Vašut
Ondřej Vetchý

Melania Trump
George Clooney
Dwayne Johnson
William Shakespeare
Audrey Hepburn
Kateřina Veliká
Al Pacino
Jack Nicholson
Orson Welles
Pierce Brosnan
David Beckham
Johnny Galecki (Leonard z Teorie velkého třesku)
Saddám Hussein
Vladimir Lenin
Adele
Sigmund Freud

Zanechte komentář