Nebe

Význam/symbolika

<< Zpět na výklad snů

Obloha tvoří velkou část našeho světa kolem nás. Je symbolem nekonečné a neomezené lidské představivosti a mysli. Pro někoho nebe může symbolizovat samotného stvořitele.

Oblohu ve snu bychom proto měli spojovat s těmi částmi naší psychiky, které mají tendenci „stoupat vzhůru k nebi“. Jsou to tedy naše nejvyšší myšlenky.

Co je to nejvyšší myšlenka?
Tento výraz se používá pro ty myšlenky, které nás vedou k tomu, abychom žili náš život opravdově a naplno. Neboli nežít každý den v rutině pořád dokola, ale žít tak, abychom naplňovali naše životní poslání a měli radost ze všeho, co děláme.

Dobře se proto podívejte ve snu na nebe a sledujte, co se na něm odehrává. To samé se bude odehrávat ve vašich nejvyšších myšlenkách. A může to být pozitivní i negativní.

Spadne-li něco z nebe, je to známkou náhlé a nečekané zkušenosti, kterou jste byli nuceni prožít. Ať už pozitivně, nebo negativně.

Dalším významem může ukazovat nebe na něco, co je pro nás nedosažitelné. Ať děláme, co děláme, k nebi nedosáhneme.

Létání v nebi pak může symbolizovat buď snahu vyhnout se běžnému životu (stereotypu a tomu, co nás nebaví), nebo průzkum našeho potenciálu (čeho všeho jsme vlastně schopni dosáhnout).

Záleží také na barvě oblohy. Světlá ukazuje na radostné myšlenky, temná na opak.


Při výkladu je potřeba vždy postupovat podle všech dostupných informací, tedy co se ve snu odehrává, jaké děje a osoby předcházejí/následují, co děláte ve snu vy atd.


Výklady snů včetně návodu, jak při výkladu postupovat, najdete také v knize Zdálo se mi… snář pro každého.

Zanechte komentář