Karma: co to je a jak funguje v praxi V: Nemoci

<< Přejít zpět na obsah seriálu

Poznámka na začátek: všechny příběhy byly získány od osob během jejich terapií, kdy byly v hluboké hypnóze – tranzu, tedy ve stavu, kdy je „odpojeno“ vědomí a je tak možné komunikovat s podvědomím – lidskou duší.


Nemoci

Příběhy jsou jako vždy spletité – jako sám život. Snažil jsem se je vyložit tak, abyste vy, čtenáři, pochopili souslednost a vliv karmy. Pokud vám něco nebude jasné, zanechte prosím komentář pod článkem.

Jedna žena navštívila Dolores, aby jí pomohla odhalit příčinu jejích vážných nemocí – konkrétně problémy s játry a slinivkou. Tyto problémy ji ve věku 41 let takřka stály život. Při návštěvě Dolores bylo ženě již něco přes 50. Problémy byly stále přítomné, ačkoliv v ne už tak vážné formě. Doktoři jí dokonce v jejích 41 letech řekli, aby se připravila na to, že už tu dlouho nebude. Nenabízela se jiná pomoc, než transplantace jater. Na to ale byla žena až příliš nemocná, aby na něco takového přistoupila. Ačkoliv ji doktoři téměř „pohřbili“, ona to odmítla.

Její život doznal pozitivní změny ve chvíli, kdy poznala alternativního praktika, který se specializoval na kinetiku (pohybové ústrojí) a svalové odezvy. Tenhle praktik změnil její životní styl, především pak jídelní návyky – a tím jí převrátil život k lepšímu. Zároveň se změnil i styl ženina uvažování. Problémy už zdaleka nebyly tak závažné.

Účelem terapie s Dolores tak bylo přijít na to, proč má žena takové zdravotní obtíže.

Během terapie si žena prošla dvěma předchozími životy. V každém z nich ztratila někoho milovaného, pokaždé to byl muž, za něhož se chtěla provdat.

Minulý život

První život se odehrával v ponuré komunitě, v níž nebylo nic, než smutek a životní prohra. Žena zoufale toužila uniknout z domova plného neštěstí (krutý otec, matka nejevící zájem, plno hladových dětí). Protože poznala muže mimo jejich komunitu, doufala, že se za něj vdá.

V den svatby šla nastrojená do kostela, kde byli i všichni její příbuzní. Těšila se, jak se vdá a odjede z města. Ženich ale nepřišel. Všichni příbuzní se jí tak vysmáli. Neměla proto jinou možnost, než se vrátit zpátky do neutěšeného domova. Zlomilo jí to srdce a utrápila se až k smrti. Brala to tak, že z její situace není úniku – což byla v tehdejší době v podstatě pravda.

Předminulý život – kde to začalo

Dolores proto ženu vzala ještě více nazpátek, aby zjistily, co bylo původcem problémů minulého života.

Žena se ocitla v jiném životě, v krčmě, kde byli všichni šťastní, protože oslavovali její zasnoubení. Než však došlo na svatbu, přišel její snoubenec o život při nehodě na farmě, kterou způsobil tažný kůň (tahal vozík s nákladem).

Žena byla velmi nešťastná a nikdy se nevdala. Zemřela ve svých 40, sama, ne však bez přátel.

Ženina duše sdělila, že v současném životě je žena nemocná jen proto, aby byla ochráněna před podobným stavem, kdy by mohla být nešťastná. Dvojí ztráta milované osoby ve dvou životech ženu velmi poznamenala, v současném životě jí tak nebylo podvědomím umožněno se vdát. Proto byla tak vážně nemocná, a to hlavně v letech, kdy byla největší pravděpodobnost navázání vztahu a z toho vyplývající svatby. Tím bylo zabráněno opakovanému ranění jejich citů. Dále duše dodala, že žena měla skutečně zemřít ve chvíli, kdy jí to doktoři předpověděli, protože však poznala onoho alternativního praktika, změnila svůj způsob uvažování a myšlení a bylo jí tak umožněno dále žít, protože je nyní schopna pomoct ostatním (a učit je). A protože už v jejím současném pokročilém věku „nehrozí“ tolik svatba, daly se nemoci na ústup.


Doufám, že jste se neztratili, každý takovýto příběh je totiž velice zajímavý. Navíc by vám měl pomoct lépe pochopit, co to karma je, proč tu je a jak složité a propletené všechno ve výsledku bývá.
Pokud vás příběh zaujal, můžete se těšit na další. Máte-li k tématu nějaký dotaz, napište ho prosím do komentářů níž.

Zanechte komentář