Co je koronavir? Kde se vzala epidemie COVID-19? Pochází z čínské laboratoře?

virus

Česká molekulární bioložka a vedoucí Tilia Laboratories MUDr. Soňa Peková se během několika posledních dní stala doslova českou národní hvězdou, a to zdaleka nejen kvůli tomu, že její laboratoř jako první v ČR otestovala jedny z prvních případů nakažených Koronavirem a nejen kvůli tomu, že vyvinula novou a levnou metodu na testování tohoto viru.

Největší zájem zřejmě vyvolal její rozhovor pro slovenskou zpravodajskou televizní stanici TA3, kde se otevřeně rozpovídala o původu viru Sars-Cov-2 a redaktorovi podrobně a v laické rovině vysvětlila, proč si myslí, že Koronavirus vznikl v laboratoři a nikoliv přirozenou přírodní mutací někde ve zvířatech v přírodě.

V rozhovoru Dr. Peková vysvětlila, že viry obecně se skládají z RNA řetězců, které mají tendenci mutovat, měnit se, slučovat a pozměňovat, a to především v těch úsecích RNA, které se starají o tvorbu proteinů. V této oblasti RNA probíhají tedy změny natolik dynamicky, že vliv přírody je přirozený a změny pocházející z přírodních cyklů jsou nejčastější formou mutací. Ovšem každý virus a každá jeho RNA má něco, čemu by se dalo říkat “velín”, tedy řídící stanoviště, které kontroluje mutace probíhající ve zbytku RNA. Tato oblast RNA na samotném začátku šroubovice by se dala přirovnat k jakémusi bootovacímu (zaváděcímu) sektoru na disku počítače, ze kterého se spouští samotný operační systém. A když se biologové podívají na tento úsek RNA, tak prostě něco nehraje.

Jak přímo uvedla v rozhovoru MUDr. Soňa Peková, z pohledu biologa to vypadá, jako kdyby, obrazně řečeno, někdo vtrhl do centrály tohoto velína RNA, celé to tam obrátil vzhůru nohama, všechny skříně a šuplíky vyházel, a to takovým způsobem, že je velmi těžké uvěřit tomu, že by na jedné straně tento proces vznikl náhodně v přírodě, a současně na straně druhé, že by tento chaotický a náhodný proces virus nezabil.

Samotný velín RNA je totiž hlavní bod řízení mutací zbytku RNA a v tomto případě by to znamenalo, že máme věřit, že v přírodě nějakou náhodou došlo k přepsání zavaděče a řídícího velínu viru k naprosté dokonalosti, aniž by to funkci viru nezlikvidovalo. A právě kvůli tomu se Dr. Peková domnívá, že Koronavirus mohl vzniknout v laboratoři, protože takové zásadní změny ve velínu RNA tohoto viru by přirozenou cestou v případě prakticky nevznikly, aniž by to virus nezlikvidovalo.

Více na videu níže (buď ve zkrácené verzi, nebo v celém rozhovoru).

Zkrácená verze druhého rozhovoru se Soňou Pekovou
Celý druhý rozhovor se Soňou Pekovou

Proč malé děti mohou přenášet koronavirus, ale vlastně jim neničí zdraví? Promluvila Soňa Peková, která vede soukromou laboratoř Tilie. To je pracoviště, které nesmí v současné době testovat na koronavirus. Molekulární bioložka Soňa Peková vyslovila odvážnou hypotézu. A také promluvila o tom, že virus vykazuje charakteristiky, které nejsou přírodní.


Zdroj: https://www.extra.cz/deti-koronavirus-nenici-maji-porad-rymu-a-virus-citi-konkurenci-lekarka-ktera-nesmi-testovat-promluvila

Zanechte komentář